29. august 2018

Generalforsamling

Generalforsamling

Generalforsamlingen blev afholdt d. 28. august 2018 i klubbens lokaler på HTX.

11 af klubbens medlemmer var mødt frem.

Læs referatet.

20. august 2018

Rema 1000 EMT

Ligesom sidste år deltog Claus Rasmussen i Rema 1000 Sommer EMT, der blev afholdt i den forløbne weekend hos Skanderborg Skakklub. I år gik det desværre knap så godt som sidste år, hvor det blev til 4/5. Claus spillede i Basis 3 og opnåede med to remisser 1 points i de fem runder, hvilket gav en sjetteplads samt et større ratingtab, idet den forventede score var 2,45. Formen må være forsvundet i sommerens løb...

Se resultater samt yderligere omtale hos Skanderborg Skakklub.

16. august 2018

Sæsonstart 2018/19!

Klubmester Torsten Lindestrøm spillede simultan mod ni fremmødte.

Selvom Torsten vandt de fleste, måtte han alligevel afgive 2½ points. Juniorspilleren Ewald Munksgaard, der i årets Lundeborgturnering gjorde rent bord i sin gruppe, vandt(!) medens hans far Dennis Munksgaard samt Joel Christensen og Hans Viborg spillede remis.

Velkommen til Ricardo De La Calle Aramburú, der allerede er meldt til klubturneringen! Ricardo har tidl. spillet i Skakklubben Rokaden

Tirsdag d. 21/8 er der opgaveskak for hold på programmet.

27. juli 2018

Xtracon Chess Open

Iver Poulsen har 4 points efter 7 runder, hvilket svarer ca. til hans forventede score. Der resterer endnu tre runder.

Turneringen føres pt. af nordmændene Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein, der begge har 6½/7.

Se Ivers partier og resultater her.

Opdatering: Iver spillede i alt 9 runder (af 10) og fik i alt 5 points, hvilket var nok til en præstation tæt på det forventede.

27. juli 2018

Program efterår 2018

Et foreløbigt program for efteråret er nu klar. Det kan ses her.

23. juli 2018

Xtracon Chess Open

Iver Poulsen er eneste deltager fra ESF i Xtracon Chess Open. Iver har lagt ud med 1½ points efter tre runder, hvilket må siges at være fint, da han i anden og tredje runde har mødt stærk modstand. I anden runde mødte han GM Jacob Aagaard (2482). Her fik Iver remis via evig skak. I tredje runde mødte han IM Jonathan Carlstedt (2425), hvor han tabte. I fjerde runde venter noget lettere modstand.

Se Ivers partier og resultater her.

GM Jacob Aagaard (ELO 2482) - Iver Poulsen, ESF (ELO 2133)

31. maj 2018

5 tirsdage i maj

Mester: Gruppen blev vundet af Ole Bønnelykke, ESF, med 4/5 foran Michael Christensen, Varde, med 3½/5. Michael Rozenfeld og Jens Kr. Pedersen, begge ESF, fik hhv. en delt 3.-5. plads og nr. 6.

Basis 1: René Poulsen, Jerne, vandt gruppen med 4½/5 foran Niels Aage Kristensen, Varde, med 4/5. Svend Madsen, Claus Rasmussen og Jørgen Tranberg alle ESF, blev hhv. nr. 3, 4 og 5.

Se resultaterne.

29. maj 2018

5 tirsdage i maj

Efter fire runder deles førstepladsen mellem Ole Bønnelykke ESF of Michael Christensen, Varde. Begge har 3/4. De resterende fire har alle 1½/4 og kan således ikke nå de førende.

Opdatering Basis 1: René Poulsen, Jerne, vandt over Svend Madsen, ESF, i det indbyrdes parti. René har dermed lagt sig i spidsen for gruppen med 4/4 foran Niels Aage Kristensen, Varde, med 3½/4. Netop de to mødes i sidste runde i et altafgørende parti om gruppesejren.

Sidste runde spilles hos Esbjerg Skakforening. Se grupperne

20. maj 2018

5 tirsdage i maj

Efter tre runder fører Ole Bønnelykke Mester med 2½/3 efter at have vundet over gruppens nr. 2, Michael Christensen. Basis 1 føres af Niels Aage Kristensen med 2½/3 foran René Poulsen, der har 2/2 og således har spillet en kamp mindre.

Næste runde spilles hos Esbjerg Skakforening. Se grupperne

8. maj 2018

5 tirsdage i maj

2. runde blev spillet i Jerne. Michael Christensen, Varde, har lagt sig i spidsen af Mester med 2/2. Han møder i næste runde Ole Bønnelykke, ESF, der ligger nr. to med 1½/2. Basisklassen føres af René Poulsen, Jerne, med 2/2. Han møder i næste runde Svend Madsen, ESF, der sammen med Niels Aage Christensen, Varde, ligger delt nr. to med 1½/2.

Næste runde spilles hos Jerne Skakklub. Se grupperne

8. maj 2018

Varde Weekend 2018

I weekenden blev Varde Weekendturnering 2018 afholdt. I alt 18 spillere deltog inddelt i tre grupper.

Henrik Tranberg Jensen og Ole Bønnelykke deltog i Mester-klassen, der med et ratingsnit på 1939, var pænt besat. Henrik og Ole delte 2. pladsen med 3/5. Vinder blev Gabor Erdodi, Varde, med 3½/5

Claus Rasmussen deltog i gruppe 2, som han vandt(!) med 4 points af 5 mulige.

Se alle resultater.

NY! 3. maj 2018

5 tirsdage i maj

1. runde blev spillet i tirsdags i Varde. Næste runde spilles hos Jerne Skakklub.

Se grupperne

25. april 2018

4. Klubturnering

Sidste runde i sæsonens fjerde og sidste klubturnering er nu spillet. I både Mester og Basis 2 havde det maget sig således, at nr. 1 og 2 skulle mødes i et afgørende parti om gruppesejren.

Mester: Lars Husum mødte Ole Bønnelykke og sikrede sig med en remis gruppesejren med 4/5. Desuden bliver han med en udelt sejr nr. to i kampen om klubmesterskabet, der dog vindes sikkert af Torsten Lindestrøm. Ole Bønnelykke, der scorede 3½/5 bliver med i alt 13 points fra de fire turneringer, den spiller, der har scoret flest points. Steven blev en sikker nr. 3 i gruppen med 3/5 uden nederlag.

Basis 1: Blev vundet klart af Bent Radoor, der scorede 5/5! Bent, der har scoret hele ni points i to klubturneringer, vandt foran Jens Kr. Pedersen med 3/5 og Andreas Kinch med 2½/5.

Basis 2: Med en gevinst over Karl Carlsen i sidste runde vandt Joel Christensen gruppen med 4/5. Karl blev nr. to med 3½/5. Hele fire spillere måtte deles om placeringerne 3-6. De havde alle 2½/6..

Se slutstillingen i de enkelte grupper.

20. april 2018

Klubturneringen

Der blev tirsdag spillet tre hængepartier.

Bent er nu sikker på sejren i Basis 1. Joel er nu en klar nr. to før mødet med Karl i sidste runde i et parti, der afgør Basis 2.

Se grupperne .

Grp.Hvid SortRes.
B1Bent Rømer Radoor-Jens Kr. Pedersen1 - 0
B2Johs Sjørvad-Tolga Us0 - 1
B2Joel Nødskov Christensen-Vagn Konradsen1 - 0

16. april 2018

DanPumps Kolding

DanPumps Kolding Bymesterskab arrangeret af Skakklubben Springeren er med over 120 deltagere én af de store weekendturneringer.

Claus Rasmussen deltog som den eneste fra ESF. Han spillede i Basis 6, hvor han med 2/5 blev en delt nr. 3-6.

Dette års turnering blev suverænt vundet af den kun 13-årige Jonas Bjerre fra Skanderborg med 4/5. Poul Flemmings bror Jens Ove deltog også i den øverste gruppe. Han blev nr. 5 med 2 points.

Se resultater samt yderligere omtale her.

12. april 2018

5 tirsdage i maj

Der er på nuværende tidspunkt 12 tilmeldte og turneringen bliver derfor med sikkerhed afholdt. Halvdelen er spillere fra ESF.

Se de tilmeldte.

12. april 2018

Klubturneringen

4. runde blev spillet i tirsdags.

Mester: Føres af Lars Husum med 3½/4 foran Ole Bønnelykke med 3/4. De mødes i sidste runde i en kamp om førstepladsen.

Basis 1: De to eneste spillere, der kun har spillet 3 kampe fører gruppen. Bent Radoor har 3/3 og følges af Jens Kr. Pedersen med 2½/3. De mødes i et hængeparti, der formentlig afgør, hvem der tager førstepladsen.

Basis 2: Karl Carlsen fører gruppen med 3½/4 foran ikke mindre end fire(!) spillere (Finn, Jørgen, Joel og Flemming) med 2 points. Joel er dog den eneste, der har mulighed for at nå Karl, eftersom Joel kun har spillet tre kampe og således har et hængeparti i baghånden. Joel og Karl skal desuden mødes i sidste runde.

Se grupperne.

12. april 2018

Skakbiblioteket

Skakbiblioteket

Der er kommet endnu flere bøger i Esbjerg Skakforenings bibliotek, der efterhånden har vokset sig stort og nu indeholder ca. 190 skakbøger.

De registrerede bøger kan ses her samt under Henvisningerne i kolonnen til højre. Vi mangler fortsat, at få registreret samlingerne af dels Skakbladet samt egne klubblade.

Bøger kan lånes gratis af klubbens medlemmer. Udlån kan ske ved henvendelse til bibliotekar Lars Husum eller et på klubaftenen tilstedeværende bestyrelsesmedlem.

5. april 2018

Klubturneringen

3. runde blev spillet i tirsdags.

Mester: Føres af Lars Husum med 3/3. I de sidste to runder møder han dog Ole og Steven, der følger efter med 2/3.

Basis 1: Jens Kr. var helt nede i sækken mod Claus, men blev lukket ud og vandt senere. Jens fører med 2½/3. Dog har Bent Radoor med 2/2 + hængeparti mulighed for at overhale ham.

Basis 2: Karl fører gruppen med 2½/3 foran hele tre spillere (Finn, Jørgen og Flemming) med 2 points.

I anledning af Johs fødselsdag, har turneringslederen byttet lidt rundt på hængepartier og 4.runde i Basis 2:

  • 10/4
  • Tolga - Joel
  • Finn - Carl
  • 17/4
  • Joel - Vagn
  • Johs - Tolga

5.runde lægges efter færdigspil af partierne 10/4. Se grupperne.

28. marts 2018

Klubturneringen

Der blev tirsdag spillet tre hængepartier og et enkelt forudspil i klubturneringen.

Se grupperne .

Grp.Hvid SortRes.
MJesper L. Rasmussen-Steven Jessen0 - 1
B1Andreas Kinch-Claus Rasmussen0 - 1
B2Johs Sjørvad-Finn Overgaard½ - ½
B2Jørgen T. Jensen-Flemming L. Larsen1 - 0

23. marts 2018

4. klubturnering

Kun en enkelt af 2. rundes kampe blev ikke spillet. Der var ikke de store overraskelser, selvom Tolga ganske vist slog Vagn og Karl besejrede Jørgen Tranberg.

Se resultaterne.

16. marts 2016

Holdstatistik

Holdskakken har for 1. og 2. holdet været på det jævne med ret svingende præstationer. 3. holdet derimod har haft det svært i år og rykker ned i B-rækken.

I alt 22 spillere har deltaget i årets holdturnering. De scorede 56 points i 132 partier. Dette giver en scoringsprocent på 42,2. Det var 10 points under under den forventede score, som var 66 points, hvilket i pct. er 50%.

Se flere kommentarer og meget mere i årets holdskakstatistik.

Statistikken for antal spillede førsteholdskampe er også ført up-to-date.

13. marts 2018

4. klubturnering

Så blev 1. runde i den fjerde og sidste af sæsonens klubturneringer skudt i gang. Starten blev dog en smule halt, da Finn Overgaard, Andreas Kinch og Jesper Lahn alle måtte melde forfald pga. sygdom. Syv partier blev dog spillet.

Resultaterne kan indtil videre ses her, men forventes snart opdateret i DSUs turneringssystem også.

6. marts 2018

Pokalturnering

Pokalmester

Der stillede 12 spillere til start i Årets pokalturnering. Partierne blev spillet med 20 min. pr. spiller pr. parti samt et tillæg på 5 sek. pr. træk. Man var man ude af turneringen ved tab. Ved remis gik lavest-ratede videre.

I den indledende runde var der mest favoritsejre. Dog tabte Poul Flemming til Hans og Jesper spillede remis med Jens Kr., som så gik videre.

Efter denne runde blev to af de tabende spillere udtrukket som "lucky loosers" (Poul Flemming og Jørgen Tranberg), så feltet kom op på otte spillere i kvartfinalen.

I kvartfinalen var det så som så med overraskelser. Videre gik Torsten, Hans Jørgen og Steven. I semifinalen, tabte Tranberg og Hans til hhv. Steven og Torsten.

I finalen mødtes således Torsten og Steven. Torsten vandt (igen i år) og blev hermed pokalmester for 10. gang i træk!
 

Indledende
1Flemming L. Larsen
0Claus Rasmussen
0Jørgen T. Jensen
1Lars Husum
0Michael T. Rozenfeld
1Steven Jessen
0Bent R. Radoor
1Torsten Lindestrøm
0Poul F. Fries Nielsen
1Hans Viborg
½Jesper Lahn Rasmussen
½Jens Kr. Pedersen
Kvartfinale Semifinale Finale
1Jørgen T. Jensen
0Flemming L. Larsen
1Steven Jessen
0Jørgen T. Jensen
0Steven Jessen
1Torsten Lindestrøm
0Lars Husum
1Steven Jessen
1Torsten Lindestrøm
0Poul F. Fries Nielsen
1Torsten Lindestrøm
0Hans Viborg
0Jens Kr. Pedersen
1Hans Viborg

6. marts 2018

Skakbiblioteket

Skakbiblioteket

Esbjerg Skakforening har et efterhånden stort bibliotek med div. skakbøger.

Nu er de alle registreret og kan ses her samt under Henvisningerne i kolonnen til højre.

Bøger kan lånes gratis af klubbens medlemmer. Udlån kan ske ved henvendelse til bibliotekar Lars Husum eller et på klubaftenen tilstedeværende bestyrelsesmedlem.

5. marts 2018

Holdturneringen

Mesterrække 2: ESF 2 måtte drage til det fælles afslutningsstævne i Fredericia med et afbudsramt hold og kun 7 spillere.

Vi skulle møde Stouby, som inden kampen lå på 5. pladsen, et halvt point efter os. Vi var ikke i decideret nedrykningsfare, da flere hold lå forholdvist langt efter os, så vi skulle blot have nogle få points. Det skulle dog vise sig at flere hold kom tæt på.

Først færdig var Jørgen Tranberg, der havde et vundet slutspil med to merbønder. Så var der udlignet, da vi jo på forhånd var bagud 0-1. I flere af de øvrige partier, så stillingerne for ESFs spillere på dette tidspunkt dog ud til at være i underkanten.

Det viste sig at være korrekt for i forholdsvis hurtig rækkefølge tabte Vagn Konradsen, Jesper Lahn, Lars Husum og Hans Viborg. Jesper og Lars var oppe mod et par mesterspillere, så det var ikke uventet. Hans kom mindre godt ud af åbningen og et øget pres herefter fik til sidst stillingen til at kollapse.

Jens Kr., der uden held havde tilbudt modstanderen remis et par gange, fik herefter en gevinst med en farlig fribonde. Selv om modstanderen sprællede, var der til sidst ikke noget at gøre. Sidst færdig var Claus Rasmussen, der kæmpede længe, men måtte ned til sidst. Samlet set et nederlag på 2-6.

Vi blev nr. 5 i Mesterrække 2 med 25½ points, hvilket er 4,5 points under den forventede score. De efterflg. hold var kun hhv. ½ og 1½ points efter, så placeringen var ikke alt for sikker. Havde vi scoret det forventede, havde det rakt til en tredjeplads, så midterholdene ligger tæt.

Ikke mindre end fire spillere deler topscorerværdigheden. Thomas har dog brugt to kampe færre: Thomas 4/5, Jesper 4/7, Jens Kr. 4/7 og Jørgen Tranberg 4/7. Holdet har været ret stabilt. Hele fem spillere har spillet alle kampe og der har kun været brug for reserver seks gange.

Alt i alt en sæson på det jævne, hvor holdet har underpræsteret en smule.

Se enkeltresultater:Stouby1 - ESF2: 6-2 samt stilling i Mesterrække 2


5. marts 2018

Holdturneringen

af Torsten Lindestrøm.

2. division, gruppe 3: Optakten til 7. og sidste runde i årets 2. division gruppe 3 var ikke den bedste for Esbjerg Skakforenings 1. hold. Ove blev desværre syg af influenza, og i forvejen var 2. holdet også ramt af afbud, så vi måtte desværre køre mod Vejle, hvor sidste runde blev arrangeret, med kun 7 mand.

Vi vidste, at vi skulle bruge mindst 2½ point for at være helt sikker på at undgå nedrykning. Heldigvis var vores modstander, Århus-Skolerne II fredeligt indstillet, så der kom hurtigt 5 remisser i kassen til Ole, Michael, Torsten, Iver og Ingolf. Netop denne indstilling fra Århus-Skolernes side skulle vise sig at koste dem dyrt, da de endte med at blive nr. 7 (direkte nedrykning), efter at Viby slog bundproppen, Alssund med hele 7-1.

Da vi som nævnt kun kom med 7 mand, havde vi fra start tabt på bræt 8, så de eneste to partier tilbage i matchen var Henrik Tranberg, der efter at have stået godt, måtte nøjes med remis, da modstanderen fik en evigskak ind. Sjovt nok endte det sidste parti også remis. Her måtte Steven dog kæmpe noget for at holde balancen. Samlet tabte vi derfor 4½-3½, så det tomme 8. bræt gjorde udslaget.

Samlet blev vi nr. 3 i 2.division, hvilket lyder fint, men bag resultatet på de 28½ point vi samlet fik, er sandheden dog, at scoren er 3,2 point under vores forventede samlede score.

Topscorer for 1. holdet blev Torsten med 5/6, Henrik scorede 4½/7 og Ingolf scorede 4/6. Det er også værd at nævne, at Hans Buus Pedersen, der debuterede i denne sæson, scorede 2½/3.

Lad os se om vi, som hold, kan gøre det bedre i næste sæson!

Se enkeltresultater: Århus/Skolerne2 - ESF1: 4½-3½ samt stilling i 2. division grp. 3

1. marts 2018

3. Klubturnering

Sidste runde i den tredje klubturnering er nu spillet. Afslutningen blev dog overskygget noget, da formand Jesper fortalte, at kasserer Sven Michelsen desværre er ramt af meget alvorlig sygdom. Vi håber alt det bedste for Sven – at han overvinder dette.

Mester: Torsten Lindestrøm spillede remis med Michael Rozenfeld i sidste runde og sikrede sig med 4/5 allerede nu klubmesterskabet. Ole Bønnelykke spillede remis med Lars Husum og fik dermed en udelt andenplads med 3/5. Michael Rozenfeld har spillet en rigtig flot turnering uden nederlag og deler tredjepladsen sammen med Lars Husum, der også har spillet en god turnering.

Basis 1: Blev vundet af Hans Viborg 5/5(!) foran Bent Radoor med 4/5. Bents score ville ellers normalt være nok til en førsteplads, så det var lidt op ad bakke for ham. Ejvind Boddum blev treer med 2½ points.

Basis 2: Claus Rasmussen vandt i sidste runde over Flemming Larsen og fik dermed førstepladsen med 4/5 foran Bo Møller Nielsen, der med nederlag til Tolga Us, måtte tage til takke med en andenplads med 3/5. Vagn Konradsen og Flemming Larsen delte tredjepladsen med 2½/5.

Se slutstillingen i de enkelte grupper.

20. februar 2018

Klubturneringen

Der blev tirsdag spillet 4 partier i klubturneringen.

Før sidste runde føres Mesterklassen af Torsten og Ole. I Basis 1 har Hans 4 points foran Bent Radoor (3p), der møder Ejvind Boddum (2½p) i kampen om andenpladsen. Basis 2 er derimod mere uafklaret med to spillere (Claus og Bo) med 3p, samt Flemming med 2½p. Flemming og Claus mødes i sidste runde.

Grp.Hvid SortRes.
MTorsten Lindestrøm-Thomas Jøker1 - 0
MMichael T. Rozenfeld-Lars Husum½ - ½
B1Jørgen T. Jensen-Johs Sjørvad1 - 0
B2Claus Rasmussen-Tolga Us1 - 0

Se grupperne .

20. februar 2018

Senior DM 2018

Tillykke til Torsten Lindestrøm med sejren i Senior-DM 50+ 2018!

Efter remis i sidste runde, samt hhv. remis og nederlag til de nærmeste konkurrenter, vandt Torsten mesterskabet udelt med 5½/7. Torsten skulle i sidste runde gerne have mindst en remis. Det lykkedes, selvom det så en anelse presset ud undervejs. Ellers har Torsten, som tidl. nævnt, spillet en stærk turnering med 4 gevinster og 3 remisser.

Resultater kan ses her. Se desuden yderligere omtale hos DSU.

18. februar 2018

Senior DM 2018

Torsten Lindestrøm har spillet en rigtig stærk turnering og fører før sidste runde gruppen 50+ med 5/6. De nærmeste forfølgere er sidste års vinder af 50+ klassen, Per Stentebjerg-Hansen, samt Margarita Baliuniene, der har hhv. 4½ og 4 points. Torsten kan således selv afgøre mesterskabet i sidste runde, der spilles i dag søndag.

Resultater kan ses her.

Torsten har sendt følgende parti fra 4. runde mod Peter Larsen, der vandt Senior DM for 50+ i 2016. Torsten skriver:

"Nedenstående parti blev spillet i 4 runde i 2018-udgaven af senior-DM +50. Et vigtigt parti i kampen om DM-titlen, da Peter var seedet 1 og jeg selv seedet som nr. 3. Da Peter havde tabt i 3. runde til Per Stentebjerg-Hansen (seedet som nr. 2), var han tvunget til at spille på gevinst for at bevare håbet om at blive DM."

Peter Larsen, Allerød (ELO 2268) - Torsten Lindestrøm, Esbjerg Skf. (ELO 2194)
Senior DM +50, 15.02.2018 (kommenteret af Lindestrøm og Fritz 12!)

14. februar 2018

Senior DM

Torsten Lindestrøm, der deltager i årets Senior-DM, har lagt flot ud og ligger efter 3 runder på en delt 1. plads med 2½ points. I anden runde mødte han Per Stentebjerg-Hansen, Frem, som han spillede remis mod og deler førstepladsen med.

I 4. runde venter en anden hård modstander, idet Torsten møder Peter Larsen fra Allerød, der med 2269 er den højest ratede i 50+

Deltagerfelt og resultater kan ses her.

14. februar 2018

Holdturneringen

Mesterrække 2: 2. holdet mødte tirsdag den 13. februar Fredericia 3 på udebane. ESF havde afbud fra Andreas Kinch. I stedet for trådte Steven Jessen til, så holdet var i hidtil stærkeste opstilling. ESF var da også favoritter med en forventet score på 5,10 mod 2,90.

Igen viste det sig, at favoritværdigheden ikke bekom os vel. Resultatet blev et skuffende nederlag på 3½-4½. Denne gang skal årsagen nok primært findes i resultaterne på de midterste brætter fra 3-6, hvor præstationen burde have været bedre.

De to øverste brætter (Jesper Lahn og Steven Jessen) spillede forholdsvist hurtigt remis. Herefter modtog Hans Viborg et remistilbud efter at først at have spillet en halvskidt åbning, men efterhånden stort set fået udlignet. Jørgen Tranberg tabte kort tid derefter. Michael Rozenfeldt tog derefter endnu en remis efter at have mistet en isoleret merbonde i centrum. Thomas Jøker vandt derimod sit parti efter fin (og aggressiv) slutspilsteknik, hvilket dog blev "udlignet" af et nederlag til Jens Kr. Pedersen. Sidst færdig var Lars Husum, der havde de fleste officerer med i et angreb på modstanderens kongestilling. Desværre løb det ud i sandet og Lars måtte lukke stillingen helt ned, hvorefter der uundgåeligt var remis.

Holdet ligger nu (trods alt) på en 4. plads et halvt point foran Stouby, som de mødes med i sidste runde. Thomas har scoret 4/5, medens Jesper har 4/6 med en 1981 præstation.

Se enkeltresultater: ESF2 - Fredericia3: 3½-4½ samt stilling i Mesterrække 2

14. februar 2018

Holdturneringen

A-Række grp.2: 3. holdet var tirsdag på udebane i Vejle, hvor de mødte Evans 4. Holdet bestod af Sven Michelsen, Johs Sjørvad, Vagn Konradsen og Claus Rasmussen.

Holdet tabte 1-3 med remisser til Sven og Claus. Desværre havde de placeret Johs på bræt 2, hvor han skulle have spillet på bræt 4 jf. styrkelisten. Dette resulterede et strafpoint, hvorfor resultatet blev et 0-3 nederlag. Holdet ligger fortsat sidst.

Se enkeltresultater:Evans4 - ESF3: 3-0 samt stilling i A-række grp. 2

14. februar 2018

Holdturneringen

2. division, gruppe 3: 1. holdet mødte søndag den 11. februar Vibys førstehold på hjemmebane. Dette resulterede i en sejr på 5-3 til ESF. Efter 6 runder ligger holdet nr. nr. 4, men kun foran SK 1968 III i kraft af 6 matchpoint mod 5.

Holdindsatsen var uden nederlag: 2 gevinster og 6 remisser. Sejren svarede til det forventede der var 4,82 - 3,18. Torsten Lindestrøm og Ole Bønnelykke stod for de to gevinster. Torsten har indtil nu leveret en meget stærk præstation på holdet med 4½/5 (en præstationsrating på 2327). Hans Buus Pedersen har 2½/3 (præstationsrating 2240).

Se enkeltresultater: ESF1 - Viby1: 5-3 samt stilling i 2. division grp. 3

11. februar 2018

Senior DM

Torsten Lindestrøm deltager i årets Senior-DM, der afvikles i Hvidovre her i uge 7. Senior-DM afvikles i to grupper: Senior 65+ og Senior 50+. Hvis nogen skulle være i tvivl, så deltager Torsten i gruppen Senior 50+!

Deltagerfelt og resultater kan ses her.

11. februar 2018

Holdstatistik

Torsten Lindestrøm har lavet en oversigt over antal spillede 1. holds kampe for Esbjerg Skakforening.

Torsten skriver: "Jeg synes, at det kunne være sjovt at have en sådan oversigt på hjemmesiden - og helst så lang tilbage i tiden som muligt. Det fortæller også en historie om klubben, nemlig hvem der igennem tiden har spillet på 1. holdet."

Statistikken er er 100% opdateret fra og med sæsonen 2006-2007 til og med 6. runde i indeværende sæson (i alt 680 1. holds kampe). Den kan ses her, samt under menupunktet "Arkiv".

7. februar 2018

Klubturneringen

Efter 4 runder i klubturneringen begynder der at tegne sig et billede af hvem, der har mulighed for at vinde de enkelte grupper. Der er dog enkelte hængepartier, der mangler at blive spillet i hver af grupperne.

Mester: En tilsyneladende "fredelig" runde med to remispartier, men de blev spillet næsten i bund og var nogle af de senest afsluttede partier. Ole Bønnelykke nåede op på siden af Torsten Lindestrøm med 2½ points, men Torsten har et parti i reserve og må vist være favorit til en samlet sejr.

Basis 1: Hans Viborg var nede i sækken mod Sven Michelsen, da Hans efter åbningen troede, han kunne vinde en kvalitet. I stedet for tabte han to tynde for en tyk. Sven spillede sig frem til en klar gevinststilling med mulig fribonde på dronningefløjen, men gik galt i byen, da Hans forsøgte med et "modangreb" på kongefløjen. Først røg gevinsten, og senere muligheden for en halv – rent tyveri. Hans fører gruppen med 4 points foran Bent Radoor, der også vandt og har 3 points.

Basis 2: Der var spillet under 5 min., da Claus Rasmussen forsøgte, at slå rekorden for hurtigst afsluttede parti. Han mødte Bo Møller Nielsen, der hurtigt tog imod, da Claus i åbningen satte sin dronning i slag! Rekorden tilhører, ifølge formanden, dog fortsat Bo og Jørgen Tranberg, der engang var færdige, inden formanden havde givet sin korte orientering og sat spillet igang. Bo fører gruppen med 3 points foran Flemming Larsen og Claus med hhv. 2½ og 2 points. Claus har dog spillet en kamp mindre end de øvrige.

Se grupperne.

30. januar 2018

Holdturneringen

A-Række grp.2: 3. holdet var tirsdag på udebane, hvor de mødte Varde 2. Holdet havde denne gang Sven Michelsen med og stillede i den hidtil stærkeste opstilling. Varde var dog fortsat favoritter. Vagn Konradsen og Claus Rasmussen fik begge en remis på hhv. bræt 2 og 4. Sven Michelsen og Flemming Larsen måtte desværre begge ned, så resultatet blev 3-1 til Varde, hvilket dog passede med det forventede.

Holdet fordoblede sin pointsscore, men ligger fortsat sidst i gruppen.

Se enkeltresultater:Varde2 - ESF3: 3-1 samt stilling i A-række grp. 2

30. januar 2018

Holdturneringen

Mesterrække 2: 2. holdet mødte tirsdag den 30. januar Jerne 1 på udebane. Begge hold var tæt på at være i stærkeste opstilling. Jerne var svage favoritter med en forventet score på 4,36 mod 3,36.

Der blev også kæmpet hårdt rundt om på de fleste brætter. Først færdig var Jørgen Tranberg, der flot vandt sit parti mod Preben Josefsen. Dernæst kom der en stribe remisser. Først mellem Hans Viborg og Christian K. Jacobsen i en meget uklar stilling. Dernæst mellem Jens Kr. Pedersen og Eigil Jørgensen. Så mellem Andreas Kinch og Jens Nielsen. Stillingen var da 1½-2½ til ESF.

På de to øverste brætter stod Jesper Lahn rigtig godt mod Dennis Munksgaard. Han havde en officer for et par bønder. Dennis havde dog modspil, hvilket viste sig at være tilstrækkeligt, og det endte med endnu en remis. Michael Rozenfeld mødte på 2. brættet Torben Olsson. Michael havde langt hen ad vejen en lidt dårligere stilling, men fik et modspil sat op og reddede det halve point. Flot spillet af Michael. Stillingen var nu 2½-3½ til ESF

På de resterende brætter spillede Lars Husum mod Daniel Munksgaard. Lars havde det meste af tiden en dårligere stilling, men kæmpede hårdt. Til sidst måtte han dog ned. Thomas Jøker fik i midtspillet et par fribønder, som kostede modstanderen Rene Poulsen en kvalitet. Thomas fortsatte desværre ikke i optimal stil og den "sikre" gevinst, blev sat over styr. Først røg fribønderne, så et tårn på modstanderens fribonde. Tilsidst røg endda remis-muligheden og det endte desværre med et nederlag. Det var ikke Thomas aften. Han har ellers spillet suverænt i de øvrige kampe, han har været med i.

Resultatet blev altså et nederlag på 4½-3½, hvilket er ok i forhold til forventet, men en smule skuffende med tanke på et par af de stillinger vi havde undervejs. Holdet ligger på en 5 plads med 20 points. Bedste præstation, modstanden taget i betragtning, er Jesper på 1. bræt med 3,5/5. øvrige er Thomas med 3/4 samt Hans, Jens Kr. og Jørgen Tranberg, alle med 3/5.

Se enkeltresultater: Jerne1 - ESF2: 4½-3½ samt stilling i Mesterrække 2

30. januar 2018

Holdturneringen

2. division, gruppe 3: 1. holdet mødte søndag den 28. januar SK1968 II i 5. runde. SK1968 II er favoritter til at rykke op i 1. division. ESFs 1. hold var tilmed svækket, idet Hans Buus Pedersen og Torsten Lindestrøm havde meldt afbud. I stedet for var Steven Jessen samt Michael Rozenfeld og Lars Husum fra 2. holdet med.

Udgangspunktet var dog ikke det bedste og den forventede score var da også 5,36-2,64 i århusianernes favør. Iver Poulsen fik en remis medens Ove Weiss og Ole Bønnelykke måtte ned. Ole havde ellers stået fint undervejs. For Michael Rozenfeld og Lars Husum gik det ikke bedre. Henrik Tranberg og Steven Jessen, der havde sin debut i årets holdturnering, fik dog begge tilkæmpet sig en remis. Ingolf Nikolajsen fik som den eneste et helt point med hjem.

Dermed endte det med et nederlag på 5½-2½, hvilket svarede ret præcist til det forventede. Efterfølgende viste det sig at SK1968 havde stillet forkert op. De havde byttet rundet på bræt 2 og 3. De havde vundet begge partier, men blev frataget et point som ESF fik. Det endelige resultat blev derfor 4½-3½

Efter 5 runder ligger holdet en delt nr. 4-5.

Se enkeltresultater: SK 1968 II - ESF1: 4½-3½ samt stilling i 2. division grp. 3

24. januar 2018

Klubturneringen

De var et par enkelte remisser i 3. runde af klubturneringen, men ellers fandt de fleste kampe en vinder. I alle tre grupper mangler kun en enkelt kamp at blive spillet.

Mester: Torsten Lindestrøm fører gruppen med 2½ point foran Ole Bønnelykke, der har 2 point. Lars Husum eller Michael Rozenfeld har dog mulighed for at nå Ole, da de mangler deres indbyrdes parti.

Basis 1: Hans Viborg fører med 3 point foran Bent Radoor, der har 2 point.

Basis 2: Her er der hele tre spillere (Bo Nielsen, Claus Rasmussen og Flemming Larsen), der alle har 2 points og deler førstepladsen. Claus har dog spillet en kamp mindre end de øvrige.

Se grupperne.

20. januar 2018

Holdturneringen

Mesterrække 2: Tirsdag mødte ESFs 2. hold Kolding 1 på hjemmebane. Kolding var ikke i absolut stærkeste opstilling, så der var udsigt til en jævnbyrdig kamp idet den forventede score var 4,14-3,86. Resultatet fulgte dette og endte uafgjort 4-4..

Jens Kr. på bræt 6 var vist først færdig, da han relativt hurtigt fik en remis på plads. Jørgen tabte derefter på bræt otte. Thomas vandt derefter sikkert på bræt 7 medens Andreas måtte ned på 5. brættet, så vi var bagud med 1½ mod 2½. Derefter vandt Jesper en officer på 1. brættet og kørte sikkert sejren hjem. Michael på bræt 2 fik en god stilling, da modstanderen lavede en mindre fejl i åbningen og da han lavede endnu en senere i partiet vandt Michael også. Hans på bræt 4 spillede ikke helt optimalt og havde brugt megen tid. Stillingen burde klart have holdt en remis, men Hans endte med at tabe på tid. Sidste mand var Lars Husum, der havde et tårn mod en løber og et par bønder. Dette endte i et slutspil, hvor spillerne enedes om at tage remis.

Se enkeltresultater:ESF2 - Kolding1: 4-4 samt stilling i Mesterrække 2


20. januar 2018

Holdturneringen

A-Række grp.2: I tirsdags mødte 3. holdet Springeren 3 på hjemmebane. Holdet var noget overmatchet idet der var 3-400 points forskel i rating på alle brætter. Den forventede score var da også 0,49-3,51. Resultatet blev da også et 0-4 nederlag. Bo kom ikke til start og blev erstattet af Johs Sjørvad, der således fik sin debut i holdskak omend det blev en hård en af slagsen.

Se enkeltresultater:ESF3 Springeren3: 0-4 samt stilling i A-række grp. 2

15. januar 2018

Holdturneringen

af Torsten Lindestrøm.

2. division, gruppe 3: Søndag den 14. januar spillede 1. holdet 4. runde i årets holdturnering. På papiret var vi svage favoritter mod dagens modstanderen, Evans II.

Vi stillede i stærkeste opstilling, bortset fra formand Jesper, der var kampleder. I stedet for var der debut til Andreas Kinch, der har gjort det godt i klubturneringen.

Det startede med at Iver tabte på 1. bræt. For mig så det ellers lige ud længe, men pludselig var det slut. Herefter kom der et par remisser til Ingolf og Ove. Sidstnævnte stod en anelse bedre hele tiden, men ikke nok til at bryde remis-grænsen. Desværre måtte Andreas ned på 8. bræt efter en spændende åbning, hvor Andreas ofrede en bonde for stort initiativ. Det så meget farligt ud, men på en eller anden måde fik modstanderen snoet sig ud af presset, hvorefter slutspillet vandt. Så var vi bagud med 1-3! Heldigvis vandt Henrik et fint parti og reducerede dermed til 2-3. Selv spillede jeg remis efter at have fået stor fordel i åbningen, men slapt spil kombineret med stort tidsforbrug gjorde, at jeg accepterede min modstanders remistilbud. Desværre måtte Ole ned i et parti, der så meget kompliceret ud, men modstanderen udnyttede slutteligt nogle svagheder i Oles stilling. Sidste parti i matchen var på bræt 3, hvor Hans Buus spillede ca. 80 træk, før modstanderen, Jørgen Aaskov måtte ned. Slutspilsteknik på højt niveau sikrede slutteligt sejren.

Dermed endte det med et skuffende nederlag på 3½-4½, selvom vores forventede score var på 4,78.

Efter 4 runde ligger holdet nr. 4. Der er 8 points op til førerholdet, SK1968 II men heldigvis også 4. point ned til 7. pladsen, der betyder nedrykning. Topscorer er Torsten med 3,5/4. Henrik har scoret 3/4, Ingolf har 2,5/4 og Hans Buus har 2/2.

Se enkeltresultater: ESF1 - EvansII: 3½-4½ samt stilling i 2. division grp. 3

15. januar 2018

Klubturneringen

Der var en del flere remisser i anden runde af klubturneringen. Torsten fører Mester med 1½/2. Hans er foran med 2/2 i Basis 1. Bo og Flemming deler førstepladsen i Basis 2 med 1½/2. Andre kan dog nå op da der er en del udsatte kampe.

Se grupperne.

3. januar 2018

Klubturneringen

Der blev kæmpet hårdt i første runde af årets første klubturnering. Kun en enkelt remis ud af otte partier. Bortset fra Flemmings sejr over Vagn, var det dog udelukkende favoritsejre.

Se grupperne.

1. januar 2018

Godt nytår

3. klubturnering fik tre tilmeldinger til sidst og nåede dermed op på 18 deltagere. Se grupperne.

Forårets program er justeret, da afslutningen for A-holdet, der flyttes fra uge 7 til uge 8. Se den opdaterede kalender her.